Heb je een vraag over Nederlandse wijn? Stel die ene brandende vraag dan nu aan onze experts. Je vraag mag gaan over alles wat met Nederlandse wijn te maken heeft, als het antwoord maar voor iedereen interessant is. Er zitten 4 experts klaar om je vraag te beantwoorden. Ze kennen de wereld van de Nederlandse wijn op hun duimpje: Kirsten Abels, Diederik Beker, Barbara Haverkamp en Sico de Moel. Uit alle inzendingen selecteren wij elke maand een vraag. De steller van deze wijnvraag van de maand verrassen we met een boek over wijn van eigen bodem of met een fles Nederlandse wijn.
Het is prachtig dat Kirsten, Diederik, Barbara en Sico enthousiast reageerden op onze uitnodiging om mee te doen in een panel van experts. Alle vier onderscheidden ze zich op hun eigen vakgebied. Ze vinden het leuk om hun kennis met je te delen. Voor zover dat nodig is, stellen we ze nog even aan je voor:
Kirsten Abels
Toen Kirsten nog puber was volgde ze al een wijncursus. Vanaf dat moment is wijn haar passie. Ze verdiende haar sporen in de gastronomie als sommelier en vinoloog. Nog even en ze mag na de afronding van een nieuwe studie MV achter haar naam zetten: Magister Vini. Kirsten runt een groot wijnbedrijf, gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen, met duurzaamheid als belangrijke kernwaarde. Ze is voorzitter van de BOB Mergelland.
Kirsten is expert in het runnen van een innovatief en breed wijnbedrijf op Nederlandse bodem.
Diederik Beker
Na de studie Agricultural Business Technology aan de HAS begon Diederik met de teelt van druiven. Het maken van wijn leerde hij in de praktijk. En door het lezen van vakliteratuur, vooral Duitse vakbladen. De wijnen die Diederik maakt oogsten veel waardering. Hij deelt de kneepjes van het vak met beginnende en gevorderde wijnboeren.
Diederik is expert in het maken van Nederlandse wijn.
Barbara Haverkamp
Door haar passie voor wijn te combineren met haar jarenlange marketingervaring heeft Barbara van haar hobby haar werk kunnen maken. Ze is eigenaar van De Wijnwijven, waarmee ze evenementen organiseert en over wijn schrijft. Ook is ze mede-eigenaar van Buro On/Off, een PR & Marketing agency gespecialiseerd in wijn, drinks en food. Zodoende mag ze voor de mooiste wijnmerken werken.
Barbara is expert op het gebied van wijntoerisme in Nederland.
Sico de Moel
Na een opleiding aan de Hotelschool Leeuwarden en de koksopleiding aan de Fred Colli Culinaire Academie Nederland opende Sico zijn restaurant. Hij onderscheidde zich met zijn duurzame en lokale Nederlandse keuken. In 2023 stopte hij met L’invité. Nu focust hij zich op de gastronomische mogelijkheden van zijn wijndomein en voedselbos.
Sico is expert op het gebied van alles wat onze bodem de Nederlandse gastronomie te bieden heeft.
Het antwoord op de eerste wijnvraag van de maand publiceren we op vrijdag 26 april. De deadline voor het inzenden van jouw wijnvraag is vrijdag 12 april. Doe mee en vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar wijnvraag@nederlandsewijngids.nl. Dan maak jij kans op een van deze mooie verrassingen.
Het leukste van deze interactieve aanpak is natuurlijk dat we samen de inhoud van Nederlandse Wijn Gids bepalen en dat we met z’n allen meer leren over de wereld van de Nederlandse wijn.